aanbouw en uitbouw

Belangrijke informatie

Premies

Er bestaan allerlei premies en tegemoetkomingen voor de bouw, renovatie of aankoop van een woning. Met deze premies wil de overheid zoveel mogelijk mensen en gezinnen de kans geven een eigen woning te kopen en/of te verbeteren.

De premies en tussenkomsten waarop u aanspraak kunt maken verschillen sterk van gewest tot gewest. Daarnaast bestaan er ook tussenkomsten van provincies, gemeenten en netbeheerders.

Meer nuttige INFO

Wat kost een renovatie?

De meeste woningen in ons land zijn ouder dan 50 jaar. Dat betekent dat kopers in de meeste gevallen ook rekening moeten houden met een stevig renovatiebudget. Hoe hoog kunnen de kosten oplopen?

De gemiddelde kosten voor een complete huis renovatie verschillen sterk. Een verbouwing kan tussen een paar duizend euro en een paar ton kosten, afhankelijk van wat je allemaal wil laten renoveren. De prijzen bij renovatie liggen meestal tussen de €30 en €300 per m² en €400 en €900 per m³. Het uurloon van aannemers ligt veelal tussen de €25 en €60 per uur. Bij verbouwinswerken moet u denken aan een bedrag tussen de € 1.200,- en €1.600,- per m² bruto vloeroppervlak. Installaties kosten tussen de € 150,- en € 350,- per m². Afhankelijk van de keuze voor basis, comfortabel of luxe.

verbouwingswerken en renovaties

Meer nuttige links

Wat kost een renovatie?

De meeste woningen in ons land zijn ouder dan 50 jaar. Dat betekent dat kopers in de meeste gevallen ook rekening moeten houden met een stevig renovatiebudget. Hoe hoog kunnen de kosten oplopen? Een universele raming vindt u via deze link.

En verder ...


Kan PDF niet openen?

Download Acrobat Reader

 
Alle verbouwingen en renovatiewerken van A tot Z!
Contacteer Verboreno